Sadržaj omogućuje HBO

Ultimativna lista najzgodnijih glumaca serija koje su proslavili TV ekrani

N ekada je glumiti na velikim ekranima bio znak prestiža. Glumiti u televizijskim serijama značilo je da ste “gubitnik”. Glumci koji nikada nisu stigli do filmova, bili su osuđeni na televizijske uloge i zarade znatno manje od svojih hollywoodskih kolega.

Ali, vremena su se drastično promijenila, serije su postale kvalitetnije od većine današnjih blockbustera i gledatelji obožavaju u komadu gledati cijele sezone odjednom. Imena za koja do prije nekoliko godina nitko nije niti čuo, danas su popularna zahvaljujući glavnim ili sporednim ulogama u serijama. Zgodni glumci u serijama osvojili su ne samo srca gledatelja nego se i proslavili te počeli zarađivati ogromne iznose. Saznajte tko su.

Kit Harington

Jon Snow iz “Game of Thrones” - je li potrebno reći išta više? Kralj sjevera, zgodan, pravedan, cool i, poput većine muških likova u seriji, izgleda fantastično razgolićen do pasa. Mogu li gledateljice poželjeti više od toga? Tridesetogodišnji Kit najprije je htio biti novinar, a onda je, nakon jedne odgledane predstave “Hamleta”, promijenio mišljenje i upisao glumu. Došao je na audiciju za Jona Snowa 2011. godine, odmah dobio ulogu i ubrzo zavladao TV ekranima. Srećom, pisanje je zamijenio utvrdom na sjeveru Westerosa, a do sada je njegovo ime na Googleu bilo pretraživano više od dva milijuna puta.

Nikolaj Coster-Waldau

Danski glumac, rođen 1970., ujedno je producent i scenarist. Glumio je u puno serija i filmova u rodnoj Danskoj i u Europi, ali tek mu je uloga Jaimeja Lannistera u seriji “Game of Thrones” donijela slavu. Mnoga se koplja lome oko toga tko je zgodniji - Jon Snow ili Jaime u seriji. Nikolaj je zahvaljujući seriji dobio i uloge na velikom platnu. Upravo je snimio “Shot Callera”, a glumit će i u filmu Briana De Palme “Domino”. Osim što su mu se otvorila vrata Hollywoda, počeo je zarađivati milijunske iznose. Po svakoj epizodi GOT-a dobiva više od milijun dolara, baš kao i Kit Harington.

James Marsden

Još jedan glumac koji je trebao postati novinar. Studirao je novinarstvo na Sveučilištu u Oklahomi, ali nakon godinu dana se predomislio i preselio u Los Angeles kako bi postao glumac. Radio je i kao model za Versace te bio zapažen nakon serije filmova “X-Men”. No, sve njegove uloge bile su sporedne i 44-godišnji glumac nikada nije bio glavni lik. Tako je bilo sve dok nije prihvatio ulogu Teddyja Flooda u HBO-ovoj seriji “Westworld”. Njegove plave oči osvojile su gledateljice diljem svijeta i zvijezda je rođena. Serija mu je otvorila mnoga vrata, počeo je gostovati u TV emisijama, a magazin GQ proglasio ga je najzgodnijim muškarcem na svijetu.

Jason Lewis

Apsolutna muška zvijezda serije “Seks i grad” bio je Jason Lewis, odnosno Smith Jerrod, mlađahni ljubavnik Samanthe Jones. Nije bilo djevojke i žene koja nije uzdahnula na njegove zelene oči i savršene trbušne mišiće. Bio je predviđen kao epizodni lik, a pokazao se kao frajer s dušom, koji je na kraju postao Samanthina velika ljubav. Snimio je i jednu od najseksi reklama u povijesti s muškarcem u glavnoj ulozi. Absolut votka stoji mu između nogu dok on pozira gol. Ovaj 46-godišnji glumac i model snimio je nakon “Seksa i grada” gomilu reklama i serija, a obožavateljice će možda obradovati i da je još uvijek - single.

Jason Momoa

Nemaju li scenaristi stvarno srca kad su gledateljicama oduzeli Khala Droga i ubili ga nakon tako kratkog vremena u GOT-u? Visoki, mišićavi, dugokosi glumac bio je apsolutno fantastičan na TV ekranima, ali scenarij mu je od početka namijenio samo epizodnu ulogu. Inače je 38-godišnji glumac havajskog porijekla nakon serije je dobio ulogu Aquamana u filmu “Batman vs. Superman: Dawn of Justice”. Sljedeće godine trebao bi tumačiti glavnu ulogu u filmu “Aquaman”. Ožiljak koji ima na lijevoj obrvi autentičan je i dobio ga je nakon jedne tučnjave u baru. Gledateljicama je bio neodoljiv baš zbog njega.